logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Ученици от 9. Клас на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер” ще вземат участие в международния проект „Четящите”, който има за цел младите хора да се конфронтират с актуални проблеми, тема на четири романа от съвременни немски автори. Учениците ще се изявят като литературни критици и ще дискутират прочетеното по време на учебните часове по немски език, ще водят дневници, ще обогатяват компетенциите си по езика, ще се подготвят за презентации по проектни теми за Немска езикова диплома. Ръководители на проекта са г-н Каснер, главен координатор по немски език за България, г-н Х. Дене, координатор на проекта във всички страни-участнички и г-жа Аня Шмидтс, координатор на проекта за България.

Предвижда се проектът да завърши през март с финал в 9-те училища в България, а в средата на април с победителите от училищния финал. Крайният победител ще получи за награда пътуване до Германия, предвидено за есента на 2015г.

Ръководителите на проекта за Гимназия „Ерих Кестнер” са П. Павлова, преподавател по немски език и А. Мур, практикантка от Германия.

По време на семинара за ръководителите на проекта учениците от 10. клас Катерина и Йоан представиха на чуждестранните участници София. С чувство на гордост запознаха гостите с част от забележителностите на столицата, с важни моменти от историята и културата на България.

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм