logo

Немски Училища "Ерих Кестнер"

Детска градина | Основно училище | Езикова гимназия

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

Доверието на родителите и учениците към преподавателите от България и Германия и към техния съвременен начин на обучение, довежда до увеличаване броя на възпитаниците и до изграждане на будеща респект структура, с широк възрастов диапазон - от най-малките три годишни питомници в детската да градина до абитуриентите в гимназията.

Днес в Немски училища "Ерих Кестнер" учат около 300 ученици - българи и чужденци от над десет страни. Работят преподаватели като Жени Маринова - Учител на годината; Иван Инев - автор на учебници и помагала по Български Език и Литература, отличен от МОН за най-добър тест; Лидия Василева - референт и сътрудник на Консултантската служба за немски език към Посолството на Германия у нас; Валентина Павлова - автор на учебници, Учител на годината в частните училища и още 50 преподаватели с доказани професионални качества, обич и грижа към децата. Вокалната група "Пеещите кенгура, с музикален педагог Пламена Златева, финалист в последните издания на Детската Евровизия е спечелила над 25 награди от Национални и Международни конкурси...

Ученици представят България в Париж със свои рисунки, печелят TV - състезания в Мюнхен..., печелят Първо място в Международна Олимпиада по немски език...., печелят състезания по футбол, ски и т. н

Обучението по немски език има своята съдържателна история, включваща сътрудничество с Германската служба за немски училища в чужбина като училище - партньор по програмата DSD C1, поставяне началото на образователния проект Begegnungsschule, обучение на ученици - чужди граждани по немски учебен план и по проект на МОН за български език, сътрудничество с Гьоте институт, обмяна на опит със сродни структури в Европа.

Немски училища "Ерих Кестнер" са член на Българската асоциация на частните училища, обединяваща стремежите към едно съвременно европейско образование.

 

Частни немски училища "Ерих Кестнер" са утвърден и признат от родители и специалисти образователен комплекс с детска градина, основно училище и езикова гимназия. Тук всеки ден се срещат представители на повече от десет националности. Още от най-ранна възраст, децата в "Ерих Кестнер" изучават немски език под грижите на опитни педагози, в светли и уютни помещения с място за отдих и игра на чист въздух. От 1 до 10 клас работят в групи по проекта Begegnungsschule. Цялостната подготовка на учениците по немски език е ориентирана към Европейската рамка за чужди езици, като целта е в 12 клас да се достигне ниво С1 и да се положи успешно изпит за Немска езикова диплома Sprachdiplom. Гимназията е сред училищата в България, партньори по проекта "Училища, партньори на бъдещето." (www.pasch-net.de)

 

Детската градина "Ерих Кестнер" с лиценз номер РД 14-227/25.10.2002 г.

още за детската градина

 

Основно училище "Ерих Кестнер" с лиценз номер РД 14-46/09.05.1996 г.

още за основното училище

 

Немската Езикова Гимназия "Ерих Кестнер" с лизенз номер РД 14-71/18.05.2000 г.

още за гимназията

 

С много труд, професионални умения, воля за успех и преди всичко с голяма любов към децата, двата екипа на Ръководството на Немски училища „Ерих Кестнер” работят за утвърждаването им като Европейски училища.

 

Управители – цялостна административно – управленска и финансова дейност:

- Ира Анева

- Д-р Мария Каназирска

- Наталия Дойчинова

 

Директори – учебно – възпитателен и методически процес:

- Лидия Василева - Директор на Немска езикова гимназия и Основно училище "Ерих Кестнер"

 

НУ "Ерих Кестнер"

Началото е поставено през 1996 година, когато училищният звънец събира около петдесетина жадни за знание дечица. Целта на основателите е да създадат една първокласна и перспективна образователна институция, която да осигури отлично българско образование и интензивно изучаване на немски език.

прочетете повече


Структура


Ръководен екип


Директор на Основно училище

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Основно училище "Ерих Кестнер" от 2020 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече


Директор на Езикова гимназия

Лидия Василева  

ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
е директор на Езикова гимназия "Ерих Кестнер" от 2012 година.

lidiavassileva@eks-bg.eu

 

прочетете повече

 

 

Ние използваме "бисквитки", за да улесним използването на нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. За повече информация натиснете
Виж повече Съгласен съм